Sağlık
Hayat Sigortası Nedir? Hayat sigortası, kişinin kendi ya da ailesinin geleceğini güvence altına almak için yaptığı bir tür sigorta sözleşmesidir. Kişi bu sözleşmeyle, yaşlılık döneminde kendisine toptan olarak ödenmek üzere ya da vefatı durumunda yasal mirasçılarına devredilecek bir bedel için resmi bir güvence sağlamış olur. Sözleşme kapsamında, sigortalının herhangi bir kaza ya da hastalık durumlarında tedavi masraflarını karşılama ve işe gidemediği sürelerdeki maddi kayıplarını giderme de vardır. |
Hayat Sigortası Nedir?
Hayat sigortası, kişinin kendi ya da ailesinin geleceğini güvence altına almak için yaptığı bir tür sigorta sözleşmesidir. Kişi bu sözleşmeyle, yaşlılık döneminde kendisine toptan olarak ödenmek üzere ya da vefatı durumunda yasal mirasçılarına devredilecek bir bedel için resmi bir güvence sağlamış olur. Sözleşme kapsamında, sigortalının herhangi bir kaza ya da hastalık durumlarında tedavi masraflarını karşılama ve işe gidemediği sürelerdeki maddi kayıplarını giderme de vardır.
Vefat Teminatı
Hayat sigortalarının ana teminatı, vefat teminatıdır. Vefat teminatı, sigortalı kişinin vefatı sonucunda, daha önceden sözleşmede belirttiği yasal varislerine, yine sözleşmede belirtilen teminatın ödenmesi demektir. Teminatın amacı, sigortalının vefatı sonrası, geride kalan kanuni mirasçıların, herhangi bir maddi sıkıntı yaşamasının önlenmesidir.
Kaza Sonucu Maluliyet Teminatı
Hayat sigortalarının en büyük faydalarından birisi, kaza sonucu maluliyet teminatıdır. Sigortalının herhangi bir kaza sonucu maluliyet yaşaması durumunda, herhangi bir maddi sıkıntı yaşamadan hayatını idame ettirebilmesini sağlar. Tedavi sürecinde, oldukça yüksek olan tedavi masraflarının, daha düşük maliyetlerle ödenmesini sağlar. Kaza sonucu maluliyet durumunda, hayat sigortasından faydalanabilmek için, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Sağlık kurulu maluliyet raporu, ferekli her türlü tahlil ve muayenenin yapıldığına dair kapsamlı doktor raporu ve kaza tespit tutanağı ile kaza maluliyet tazminat talep formunun, sigortalı kişi tarafından doğru ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.
Hastalık Sonucu Maluliyet Teminatı
Hastalık sonucu maluliyet teminatı, sigorta poliçesindeki tüm şahısları kapsamaktadır. Hastalığın tam olarak teşhis edilmesinden sonra, maluliyet teminatı bir yıl süreyle geçerliliğini koruyacaktır. Bu durumda, teşhisi konmuş bir hastalıktan doğan maluliyetin bedeli, sigorta şirketi tarafından sigortalı kişiye ödenmektedir.
Hastalık sonucu maluliyet teminatından faydalanabilmek için, tedavi görülen hastaneden kurul raporu alınması şarttır. Bu raporda, kişinin hastalık sonucu daimi maluliyete uğradığına dair bilgi ve maluliyetin yüzde olarak derecesi belirtilmelidir. Sigortalı kişi, maluliyet tazminatını alabilmek için ayrıntılı sağlık kurulu raporu haricinde, maluliyete sebep olan hastalık ve tedavisine dair ayrıntılı bilgilerin yer aldığı herhangi bir belge ve hastalığın güncel seyrini belirten bir raporu, sigorta şirketine sunmalıdır. Hastalık sonucu daimi mağduriyet yaşanmışsa, sigorta şirketi sigortalıya toplam tazminatı, kısmen maluliyet yaşanması durumunda ise maluliyetin yüzdesine uygun bir bedeli ödemektedir.
Sigorta şirketleri, hayat sigortası kapsamında, vefat, hastalık veya kaza sebebiyle herhangi bir mağduriyetin yaşanması durumunda, yaşanan olayın belgelerle ibraz edilmesinin ardından, gereken teminatı sigortalı ya da sigortalının yasal varislerine ödemek zorundadır. Sigortanın geçerlilik süresi, sözleşmenin imzalanmasından itibaren bir yıldır.
Tasarım ve Programlama: SYSTEM 2000 Bilişim-Danışmanlık